חדקונית הדקל הינה אחד המזיקים הגדולים ביותר שפוגעים בעצי הדקל, הנפוצים מאד בעיר באר שבע והסביבה. כך תתמודדו מולה ותגנו על העצים שלכם.
הדברת חדקונית הדקל ברחבי באר שבע
אנו מבצעים הדברה של חדקונית הדקל לכל סוגי הדקלים הגדלים באיזור באר שבע והדרום.
אנו מבצעים ההדברה מקצועית עבור: עמיגור, עמידר, בית חולים סורוקה באר שבע, אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, בנקים, משרד הביטחון ומשרד הרישוי.
היא הגיעה אלינו מאסיה, התפשטה לאפריקה ואירופה ובשנת 1999 היא התגלתה לראשונה בישראל באזור מטעי התמר של צפון ים המלח. ואז, בשנת 2014, האורחת הלא רצוי הגיעה גם לעיר באר שבע. שמה חדקונית הדקל האדומה.
חדקונית הדקל, הידועה גם בכינויים ״חדקונית דקל אסיה״ או ״חדקונית דקל סאגו״, היא מעין חיפושית חוטם שאורכה נע בין שניים לחמישה סנטימטר. צבע הזחלים של חדקונית הדקל הוא צהוב-לבן והם מאופיינים בלסתות חזקות. צבע החדקוניות הבוגרות הינו אדום והן מאופיינות ביכולת תעופה למרחקים ארוכים. לחדקונית הדקל ישנו חדק באורך של 3 ס״מ ומחזור חייה הינו בין 7 עד 10 שבועות. החדקוניות נחשבות למזיק גדול במטעי התמרים, עצי קוקוס ובעיקר בעצי דקל הנפוצים בעיר באר שבע.
מהו הנזק שגורמת חדקונית הדקל?
חדקונית הדקל נוהגת לתקוף עצי דקל צעירים (שגילם לא יותר מ-20 שנה). הן נוהגות לאכול את גזע העץ, אך הנזק המשמעותי נגרם כתוצאה מהזחלים. נקבת חדקונית הדקל מטילה בצמרת העץ, בנגעי גזע העץ ובבסיס של העלים הצעירים כ-200 ביצים. לאחר שהביצים בוקעות, יוצאים מהן זחלים לבנים שאוכלים ומכרסמים את ליבת העץ ואת בסיסי כפות הדקלים. לאחר כחודש מהרגע בו הזחל בקע, הוא מסוגל ליצור מנהרה בעץ בעומק של מטר. הקדיחה הזו מובילה לנזק רב לעץ הדקל ועלולה להמית אותו. לפי הדיווחים, חדקונית הדקל הרסה 19 מינים של עצי דקל בכל רחבי העולם. התמר הקנרי והתמר המצוי הם המינים הפגיעים ביותר לנזק שגורמת חדקונית הדקל והם נפוצים מאוד באזור באר שבע.